Arhive etichetă: parcare poiana brasov

S-a dat startul lucrărilor la parcarea etajată din Poiana Brașov

16 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, vor fi investiți într-o parcare etajată în Poiana Brașov. Lucrările tocmai au fost demarate, iar construcția va fi gata, conform estimărilor, în luna Iunie a anului viitor. Parcarea va avea patru niveluri- subsol, demisol, parter și terasă.

parcarea-etajata-poiana-brasov-01

Localizarea exactă a parcării va fi în Poiana Mică, lângă restaurantul Căprioara. Accesul în parcare se va face pe la parter, din drumul care face conexiunea dintre oraș și stațiune. La intrare va exista o tabelă electronică, pe care vor fi afișate atât numărul de locuri libere cât și locul alocat șoferului care va intra. Mașinile pe GPL nu vor avea acces în viitoarea parcare. Accesul în parcare se va face pe bază de tichet, iar plata se va face la automatele de plată, plasate atât la subsol și la parter cât și în holurile de acces spre ieșire.

parcarea-etajata-poiana-brasov-02

Locurile de parcare vor fi ocupate urmând un circuit clar, zona de circulație fiind cu sens unic.

Conform declarațiilor domnului George Scripcaru, primar al Brașovului, parcarea va dispune de 434 locuri pentru autovehicule, locuri pentru microbuze și autobuze, precum și locuri pentru autovehiculele persoanelor cu handicap. Primarul menționează de asemenea importanța terminalului de transport, care va oferi posibilitatea de a prelua turiștii care își lasă mașinile în parcare și de a le oferi transport până în stațiune cu autobuze de capacitate mică.

Regulile precise de acces vor fi stabilite odată ce lucrarea va fi finalizată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Construcția parcării multietajate din Poiana Brașov va începe în câteva săptămâni

Dacă vă place să schiați în toiul iernii sau vă plac excursiile la munte vara, însă vă gândiți cu groază de cum v-ați urcat în mașină că nu veți avea unde să parcați odată ajunși în Poiana Brașov, din fericire, în curând nu veți mai avea motive de îngrijorare. Construcția unei parcări etajate în stațiune va începe imediat ce vremea o va permite.

IMG_1113

Proiectul exista de mai multă vreme, însă construcția a fost ținută în loc de o contestație depusă de una dintre firmele care a pierdut licitația pentu atribuirea contractului. Cum respectiva contestație a fost respinsă de Curtea de Apel, nimic nu mai poate împiedica firma Conforest, care a prezentat un proiect în valoare de 13,040 milioane de lei pentru construcție să se apuce de treabă. Proiectul prezentat de firma constructoare are o valoare mai scăzută față de estimările autorităților, care stabiliseră o valoare de 24,474 milioane lei pentru parcarea etajată. Oferta prezentantă de Conforest a fost aleasă dintr-un total de șase oferte ajunse în etapa finală, după ce în cursa inițială s-au înscris 16 societăți comerciale.

Termenul maxim de construcție al parcării multietajate de la intrarea în stațiunea montană este de 16 luni, însă autoritățile locale speră ca timpul pierdut până la soluționarea procesului să poată fi recuperat cât mai repede, astfel încât șoferii să se poată bucura de facilitățile moderne cât mai curând.

Construcția parcării este finanțată în proporție de 98% din fonduri europene. Suprafața totală a parcării va fi de 9.958 metri pătrați, cu o zonă subterană și supraterană , cu două locuri de parcare pentru autobuze, șase locuri pentru autocare, șase pentru microbuze și 434 de locuri pentru autoturisme. Autoturismele dotate cu GPL nu vor avea acces în parcarea multietajată din Poiană.

Pentru cei dintre dumneavoastră care preferă pedalatul în locul condusului, proiectul își propune și construcția unor piste de biciclete și o parcare de 50 de metri pătrați pentru acestea. Tot în spirit ecologic, în parcare vor fi amenajate și spații verzi pe o suprafață de 2.354 metri pătrați.

Locurile de parcare libere vor fi afișate pe o tabelă electronică, iar pe același tabelă va apărea și locul de parcare repartizat celui care va intra. Accesul în parcare se face, conform proiectului de construcție, pe la parter, direct de la cota superioară a terenului. Vor exista de fapt două intrări, fiecare dintre ele cu barieră. Ieșirea din parcare se va face tot pe două culoare situate unul lângă celălalt și marcate tot cu barieră. Fără a achita tichetul de parcare la automatele de plată de la parter și de la subsol nu veți putea părăsi parcarea. De altfel, șoferii care vor dori să folosescă parcarea vor trebui să respecte unele reguli foarte stricte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Parcări noi în Poiana Brașov în 2014

Edilii au reuşit să atragă fonduri europene pentru a face parcări în central oraşului şi în Poiana Braşov. Totul pentru ca turiştii să aibă la dispoziţie mai multe locuri de parcare. Investiţiile depăşesc 20 de milioane de euro.

parcare-poiana-brasov

Parcarea din Poiana Mică va fi construită de firma braşoveană Conforest SA. Investiţia iniţială a fost estimară la 24.4 milioane de lei, iar compania câştigătoare a spus că poate face parcarea cu 13 milioane de lei.  Parcarea din Poiana Mică va fi amplasată vizavi de Restaurantul Căprioara, iar accesul în parcare se face pe la parter, din drumul care leagă oraşul de staţiunea Poiana Braşov. Şoferii care au maşini pe GPL nu îşi vor putea lăsa maşina în moderna parcare. Vor fi două căi de acces, din şoseaua principală, dotate cu bariere, iar accesul se va face pe baza unui tichet.

Tot în zona intrării va exista o tabelă electronică unde vor fi afişate atât numărul de locuri libere existente, cât şi locul de parcare repartizat celui care va intra. De aici, maşinile se vor distribui către locurile de parcare urmând un circuit clar, zona de circulaţie fiind cu sens unic. Plata se poate face la automatele de plată, localizate la parter şi la subsol, dar şi în holurile de acces spre ieşire. Această variantă clasică de parcare este avantajoasă deoarece presupune costuri mai mici faţă de o parcare automatizată, dar presupune o suprafaţă construită mai mare. Un alt avantaj îl constituie faptul că nu există rampe de acces sau de ieşire din parcare, deoarece a fost valorizată panta naturală a terenului. Astfel, accesul în parcare se va face la parter, pe latura de NE, de la cota superioară a terenului, iar ieşirea se realizează două niveluri mai jos, pe latura opusă a clădirii, direct la cota de teren de pe latura de SV, spre complexul Silver Mountain.

Parcare suspendată în Poiană

În staţiune se va mai construi un nivel peste actualul amplasament şi capacitatea de parcarea se va dubla şi urmând ca existe în zonă 700 de locuri. Parcarea va include şi un terminal pentru transportul public de persoane, un punct de informare turistică, spaţii destinate închirierii de echipamente sportive, de depozitare a bagajelor şi puncte de taxare.

Parcare lângă magazinul Star

Noua parcare de la Spitalul Militar „Regina Maria“ va avea 306 locuri.  Proiectul presupune realizarea unei parcări multietajate, care va avea şapte niveluri. Patru din ele sunt subterane. Parcarea va avea două intrări, două ieşiri, acces pietonal separat, scări de acces şi lift, totul pe o suprafaţă de 3.795 de metri pătraţi. Din cele 306 locuri de parcare pe care le va avea, 182 vor fi situate pe nivelurile din subsol, iar 124 pe nivelurile supraterane. Lucrarea este exeutată de firma Bog Art, iar investiţia este de 14 milioane de lei.

Parcare verde la bibliotecă

Parcarea ar urma să aibă 348 de locuri, iar construcţia să se realizeze pe Dealul Warthe, exact în spatele clădirii bibliotecii. Aceasta va fi integrată în peisaj şi singurele lucruri vizibile vor fi intrarea (care se va face din actuala parcare din Livada Poştei printre clădirea bibliotecii şi cea a transformatorului), dar şi lateralele fiecărui nivel, care vor fi dispuse în trepte. Acoperişul parcării va fi înierbat, astfel că zona va arăta în continuare ca un deal, dar în interiorul său vor fi amenajate cele patru niveluri, fiecare dintre acestea urmând să aibă o suprafaţă de aproape 3.000 de metri pătraţi.

Suprafaţa construită desfăşurată a înregii parcări va fi de 11.772, 72 mp, iar cele mai mule locuri de parcare, respectiv câte 96, vor fi fi la nivelele II şi III. La primul nivel vor fi amenajate şi opt locuri speciale destinate persoanelor cu handicap.

Sursa: adevarul.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)