Panourile de informare turistică pentru schiori sunt funcţionale

Cele cinci panouri de informare turistică montate în Braşov şi Poiana Braşov în urma parteneriatului dintre Primăria Braşov şi firma austriacă Schubert & Franzke au început să funcţioneze de astăzi. Sistemul de informare propus de firma austriacă se adresează în special iubitorilor de schi şi este unicat în România, rivalizând cu cele din Austria sau Elveţia.

Proiectul, în valoare de 100.000 de euro, înseamnă montarea a cinci panouri digitale cinci panouri digitale care afişează harta pârtiilor şi a instalaţiilor de transport pe cablu, informaţii în timp real despre funcţionarea acestora, despre vreme şi temperatura la acel moment în staţiune. Două dintre acestea oferă în plus informaţii mai complexe, cum ar fi cele despre starea pârtiilor sau despre evenimentele în desfăşurare la acel moment în staţiune. Investiţia în modernele echipamente a fost suportată în totalitate de firma privată. Primul panou digital a fost montat în Livada Poştei, iar celelalte la Hotel Capra Neagră,Telecabina Kanzel, bazele de plecare ale telescaunelor Ruia şi Lupului.

„Introducerea acestui sistem de informare împreună cu partenerii noştri de la Schubert & Franzke nu este decât o confirmare a modului în care înţelegem noi să facem turism în Poiană. Dacă ne dorim ca românii şi străinii să vină în Poiană şi să nu mai meargă în Austria sau Elveţia, trebuie să le şi oferim servicii pe măsura ţărilor cu tradiţie în domeniul practicării sporturilor de iarnă. Din acest sezon, orice turist va afla încă din Braşov ce instalaţii sunt funcţionale sau care este temperatura din staţiune, iar când vor ajunge în staţiune vor afla informaţii şi mai complexe, respectiv cum este stratul de zăpadă pe fiecare porţiune de pârtie”, a precizat primarul George Scripcaru.

Foto: Andrei Paul, Primăria Municipiului Braşov, powered by Nikon.

Sursa: Pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Brașov

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Panourile de informare turistică pentru schiori sunt funcţionale, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.