Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins

Celor șapte pârtii de schi existente în stațiune li se vor adăuga încă șase, plus un lac de acumulare pentru producerea zăpezii artificiale. Reprezentanții Primăriei Brașov au întocmit deja Planul Urbanistic Zonal pentru această investiție, studiul de fezabilitate fiind în lucru.

info-partii-poiana-brasov

Noile pârtii împreună cu cinci instalații de transport pe cablu ar urma  să fie amenajate pe partea de vest a Masivului Postăvarul, spre Râșnov. Între acestea se numără o linie de telescaun care să facă legătura între Cabana Postăvarul și Râșnov.

„Pregătim acum toată documentaţia, astfel ca să putem accesa o finanţare europeană din tranşa 2014 – 2020. Gândim proiectul de extindere a domeniului schiabil drept unul regional. Respectiv, această a doua etapă spre Râşnov, iar o a treia etapă va fi spre Predeal. Urmează să întocmim şi studiul de fezabilitate pentru a vedea care este valoarea investiţiei, însă vorbim de o sumă destul de mare”, a explicat primarul George Scripcaru.

O linie de teleschi va pleca de la cota 870 m până la 1090 m, având o lungime totală de 840 m, alta urmând să ajungă până la cota 1120 de m, având o lungime totală de 800 m. Din zona stației de telescaun vor pleca patru dintre noile pârtii de schi. Prima, se va desprinde din Pârtia Lupului și va avea 1,47 km. A doua pârtie va avea o lungime de 3,6 km și va fi formată din două pârtii ce se desprind tot din Pârtia Lupului, dar de la cotele 1.470 m şi 1.625 m şi se unesc la cota 900 m, în preajma staţiei de jos. A treia pârtie va fi deservită de primul teleschi şi va porni de la cota 1.090 m, având posibilitatea de unire cu pârtia care coboară din Lupului, având o lungime totală de 950 metri. A patra pârtie va fi deservită de cel de-al doilea teleschi şi va porni de la cota 1.120 m şi va ajunge la cota 860 m în apropierea staţiei de jos, având o lungime de cca 850 m.

Investiția se dorește a fi realizată cu finanțare europeană din tranșa 2014-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins, 5.0 out of 5 based on 1 rating

O părere la “Domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi extins

 1. Koczka Gyorgy

  Se doreste de fapt distrugerea intregului ecosistem al muntilor din perimetrul Predeal – Rasnov – Brasov. Proiecte facute din pix agreate de mafia transpartinica brasoveana. Pentru cine nu stie sa observe alunecarile de pamant si padurile doborate de ploi si vant de pe drumul Rasnov – Poiana Brasov, agresiunea asupra dealului Cetatii din Rasnov, inundatia permanenta din centrul istoric din Rasnov dupa ‘captarea’ isvoarelor subterane in vederea edificarii unei parcari subterane,etc.
  Si toate astea pentru un profit iluzoriu in buzunarele catorva ‘alesi’ ai neamului.
  Respingerea de catre Agentia de Mediu e un fapt normal,legal. Probabil si perspectiva unei probabile anchete a DNA a indus aceasta decizie.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.