Construcția parcării multietajate din Poiana Brașov va începe în câteva săptămâni

Dacă vă place să schiați în toiul iernii sau vă plac excursiile la munte vara, însă vă gândiți cu groază de cum v-ați urcat în mașină că nu veți avea unde să parcați odată ajunși în Poiana Brașov, din fericire, în curând nu veți mai avea motive de îngrijorare. Construcția unei parcări etajate în stațiune va începe imediat ce vremea o va permite.

IMG_1113

Proiectul exista de mai multă vreme, însă construcția a fost ținută în loc de o contestație depusă de una dintre firmele care a pierdut licitația pentu atribuirea contractului. Cum respectiva contestație a fost respinsă de Curtea de Apel, nimic nu mai poate împiedica firma Conforest, care a prezentat un proiect în valoare de 13,040 milioane de lei pentru construcție să se apuce de treabă. Proiectul prezentat de firma constructoare are o valoare mai scăzută față de estimările autorităților, care stabiliseră o valoare de 24,474 milioane lei pentru parcarea etajată. Oferta prezentantă de Conforest a fost aleasă dintr-un total de șase oferte ajunse în etapa finală, după ce în cursa inițială s-au înscris 16 societăți comerciale.

Termenul maxim de construcție al parcării multietajate de la intrarea în stațiunea montană este de 16 luni, însă autoritățile locale speră ca timpul pierdut până la soluționarea procesului să poată fi recuperat cât mai repede, astfel încât șoferii să se poată bucura de facilitățile moderne cât mai curând.

Construcția parcării este finanțată în proporție de 98% din fonduri europene. Suprafața totală a parcării va fi de 9.958 metri pătrați, cu o zonă subterană și supraterană , cu două locuri de parcare pentru autobuze, șase locuri pentru autocare, șase pentru microbuze și 434 de locuri pentru autoturisme. Autoturismele dotate cu GPL nu vor avea acces în parcarea multietajată din Poiană.

Pentru cei dintre dumneavoastră care preferă pedalatul în locul condusului, proiectul își propune și construcția unor piste de biciclete și o parcare de 50 de metri pătrați pentru acestea. Tot în spirit ecologic, în parcare vor fi amenajate și spații verzi pe o suprafață de 2.354 metri pătrați.

Locurile de parcare libere vor fi afișate pe o tabelă electronică, iar pe același tabelă va apărea și locul de parcare repartizat celui care va intra. Accesul în parcare se face, conform proiectului de construcție, pe la parter, direct de la cota superioară a terenului. Vor exista de fapt două intrări, fiecare dintre ele cu barieră. Ieșirea din parcare se va face tot pe două culoare situate unul lângă celălalt și marcate tot cu barieră. Fără a achita tichetul de parcare la automatele de plată de la parter și de la subsol nu veți putea părăsi parcarea. De altfel, șoferii care vor dori să folosescă parcarea vor trebui să respecte unele reguli foarte stricte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Construcția parcării multietajate din Poiana Brașov va începe în câteva săptămâni, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.